Esius Media 

Tel: +46 704 096 708

Mail: info@esiusmedia.se

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Innan du påbörjar din digitala marknadsföring

November 8, 2017

 

Definiera målgruppen

 

Med digital marknadsföring behöver man inte ”skjuta brett” och okontrollerat. Här har du chansen att nå precis de som du vill utan att spendera onödigt med resurser. Tips 1 är därför att definiera er målgrupp. Vilka vill ni nå och vilka vill ni inte nå.

 

Vad är målet med er digitala närvaro?

 

Det är lättare att arbeta med något om man vet var man är på väg. Sätt därför upp mål! Varför vill ni synas och vad vill ni ha för effekter?

 

Var relevant

 

Det fantastiska med att lära känna sin målgrupp är att du nu kan producera innehåll som är relevant för dem! Fokusera på att skapa mervärde för dina följare, kunder och potentiella kunder. Om du säljer braskaminer kan du till exempel skapa mervärde genom att tipsa om hur man mest effektivt får igång en brasa.

 

Analysera dina resultat

 

Med digital marknadsföring är möjligheten att följa upp aktiviteter i princip oslagbara jämfört med analog marknadsföring! Vad gav önsk

 

ad effekt och vad borde vi utesluta till nästa gång? Med resultat menar jag inte endast hur många likes den senaste posten fick. Kom ihåg att 10 000 likes inte alltid betyder 10 000 kunder.

 

Det finns inget facit

 

Varje verksamhets digitala marknadsföring i allmänhet och sociala medier i synnerhet är individuell. Det vill säga, det finns ingen manual som passar alla. Man måste planera och sedan är det bara att prova sig fram! Vissa gånger tar det tid att hitta de knappar som målgruppen reagerar på men, ibland kan man hitta rätt med en gång! Här kan ett bra förarbete spara tid!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Social Icon