Esius Media 

Tel: +46 704 096 708

Mail: info@esiusmedia.se

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Digital nomad - Därför är miljöombyten viktigt när du jobbar med marknadsföring.

April 11, 2018

I årsskiftet bestämde jag mig för att utmana digitaliseringen och testa på livet som digital nomad i en månad. Vilket land jag skulle välja var svårt men efter noga övervägande blev det Costa Rica. Ett land med mycket skiftande natur, vackert språk och trevliga människor. 

 

Det har nu gått 12 dagar sedan touch down och jag måste säga att kreativiteten verkligen har fått ta plats! Rutinerna hemma var det inget fel på men, inte visste jag att detta miljöombyte skulle generera i så mycket mer än bara inspiration och personliga upplevelser. Som företagare har jag växt och motivationen att leverera har aldrig varit högre. Nya idéer har kläckts samtidigt som jag varit i helt rätt sinnesstämning för djupare reflektion. 

 

Varför är miljöombyten bra i yrkeslivet? Jag kan endast tala från mitt eget perspektiv men jag tror detta är applicerbart på de flesta yrken och branscher. 

 

Utanför ramen

 

Rutiner ramar in vardagen. Vi får ett mönster som också skapar förutsättningar för att kunna pussla ihop vardagslivet. Men, ibland finns det mer att hämta utanför ramen. Att göra ett miljöombyte av denna typ ger oss chansen att, på riktigt, tänka nytt. Nya människor, ny miljö och ett helt nytt vardagsliv.

 

Perspektiv

 

Att vidga sin världsbild är inget man bara gör en gång. Att få komma ut och se världen med egna ögon och inte bara på en skärm eller i text tror jag är viktigt även i yrkeslivet. För mig handlar marknadsföring om människor och hur vi fungerar. Värderingar, kultur och tankesätt kan variera från land till land och det finns mycket att hämta! I Costa Rica finns ett klassiskt mindset som många lever efter; ”pura vida”. Här tror jag att vi västerlänningar kan lära oss mycket. Kort förklarat så betyder det ”enkelt liv”. Att vara tacksam för vad du har och inte koncentrera sig så mycket på det negativa. Allt detta med en nypa salt såklart.

 

Öppenhet

 

Alla är vi olika och att vara öppen för det är viktigt. Nu vill jag inte koncentrera mig på extrema åsikter inom religion, politik etc. nej, bara rent allmänt. Vi har alla olika erfarenheter och historier. Ännu en gång kan ett miljöombyte som detta genera i en bekantskap som inte alls skulle vara möjlig inom ramen för våra rutiner hemma. Man blir som man umgås. Men, i en helt ny situation kan vi lära oss mer om oss själva och andra och förhoppningsvis inte vara lika snabba när vi dömer någon nästa gång.

 

 

En liten slutkläm. Har du chansen att i just ditt yrkesliv prova på livet som digital nomad. Gör det!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Social Icon